Tandläkare Jönköping

Behandlingar av högsta kvalitet

Tandimplantat Jönköping

Tandimplantat av högsta kvalitet

När man skadat eller blivit av med en eller flera tänder behöver man ersätta dessa med ett tandimplantat för att inte få en massa problem i framtiden. Det är vanligt med tandköttsproblem, tand- eller käkvärk och problem att tugga maten. När det fattas tänder i främre delen av bettet syns det såklart och det är många som lider psykiskt.

Vi har stort kunnande och erfarenhet att ersätta tänder med tandimplantat i Jönköping. Våra metoder är trygga och säkra och våra konstgjorda tandimplantat håller högsta kvalitet och har ett naturligt utseende. Ett modernt tandimplantat löser alla problem på ett skonsamt och effektivt sätt. Våra implantatoperationer orsakar sällan någon smärta och utförs generellt under lokalbedövning. För oss är det viktigt att du har en så behaglig och trygg behandling som möjligt.

Hör av dig till oss för en inledande konsultation där vi utreder dina behov och sätter in en passande behandling just för dig!

röntgenbild

Tandimplantat Jönköping - väl fungerande arbetsmetoder

Vi inleder alltid med ett konsultationsmöte och en mycket noggrann manuell undersökning inklusive röntgen av det berörda området. Där säkerställer vi tandområdet och käkpartiets status. Finns det tecken på infektioner avvaktar vi tills det ser bra ut eller åtgärdas vid behov.

Sedan sker behandlingen i två steg:

Steg 1 – Inledningsvis fäster vi titanskruvar i käkbenet kirurgiskt där sedan tandimplantatet kommer att fästas. Beroende på förutsättningarna och omfattningen kan det behövas göra flera operationer. Behandlingen görs med lokalbedövning eller narkos.

Steg 2 – För att kunna tillverka ett passande tandimplantat görs ett bett- och tandavtryck för perfekt passform. Detta gör att tandimplantatet passar in bland övriga tänder och att bettet får blir ultimat. Tandimplantaten tillverkas i ett mycket hållbart och naturtroget material. När titanskruvarna har läkt fäster vi tandimplantaten tryggt och säkert.

Vid behov kan vi sätta in provisoriska tänder i väntan på läkningsprocessen. 

Efter behandlingen

När du har fått nya tandimplantat bokar vi in ett återbesök där vi säkerställer att allt ser bra ut. Gällande skötseln av tandimplantat är det precis som med vanliga tänder; noggrann tandborstning minst två gånger om dagen samt tandtråd. Var extra noggrann i början med munhygienen och undersök munnen och tandköttet dagligen. 

 

Vi hjälper dig när du har problem med tänderna!